30/09/2026
š¦ įį¼įįŗįį¬į·įį¾įįŗįį»įįÆįøį
įįįŗįį»į¬įø (Birds of Myanmar) į”įį¾įįŗį
įįŗ įįį š¦
įį±į¬įįŗįįÆį¶įø (Pitta) į”įÆįįŗį
įÆ/įį»įįÆįøįįįŗįø (Family: Pittidae)
š¦ Hooded Pitta (Pitta sordida) įį±į¬įįŗįįÆį¶įøį įį¼į±įįÆį¶įø š¦
Hooded Pitta įįįŗ įį±į¬įįŗįįÆį¶įøį”įÆįįŗį
įÆįį½įįŗ į”įį±į¬įįŗį”įį½į±įøį”įį±į¬įįŗįįįÆį¶įø įį»įįÆįøį
įįįŗįį»į¬įøįį²įį¾ įį
įŗįį»įįÆįøįį¼į
įŗįįįŗį į”įįįŗįį±į¬įįŗį¦įøįį±į«įįŗįøį į”į
įįįŗįøįį±į¬įįŗįįįÆįįŗįį¾įį·įŗ į”įį®įį±į¬įįŗįįįÆįįŗįįįÆį· įį±į«įįŗįøį
įįŗįį¬įøįį±į¬ į”įį±į¬įįŗį”įįįŗįøįį¼į±į¬įį·įŗ į”įį½įįŗįįįŗįį¾į¬įøįį¾įįįįŗį
š į”įį½įįŗį”įį¼įįŗ (Identification)
į”įį½įįŗį”į
į¬įøįį¾į¬ įįįįŗįįįį·įŗįį¾įįįįŗį į”įįįŗįį±į¬įįŗį¦įøįį±į«įįŗįøį
į½įįŗ/įį±į«įįŗįøį
į½įįŗįį»įįŗįį¾į¬įįÆį¶įø įį¾įįįįŗį įį±į«įįŗįøįįįįŗįį½įįŗ į”įįįÆįį»į±į¬į·įį±į¬įįŗ į”įį½įįŗįį¾įįįįŗį įįįįÆįįŗįįÆį¶įø į”į
įįįŗįøįį±į¬įįŗįį¼į
įŗįį¼į®įø įį±į¬įįŗįį¶įį»į¬įø(įįįÆį¶įø)įį½įįŗ į”įį¼į¬įį±į¬įįŗį”įį½įįŗ įįįŗįį¾į¬įøįįįŗį įįįÆįįŗįį¾įį·įŗ įįįŗįį¾į¬ įį±į¬įįŗįįį±į¬ į”įį®įį±į¬įįŗįį¼į
įŗįįįŗį
ā į”įį®įøįį¾įį·įŗ ā į”įįįįÆį·į į”įį½įįŗį”įį¼įįŗįį¾į¬ į”įį½įįŗįįįŗįį°įį¼į®įø įįį¬įįį½įįŗ įį½į²įį¼į¬įøįįįŗ įįįŗįį²įįįŗį
į”įį½įįŗįįį±į¬įįŗįį±įøįį±į¬įį¾įįŗ (Juvenile)įįįŗ į”įį½įįŗįį±į¬įįŗįį¼į®įøįį¾įįŗ (Adult) įįįŗ į”įį±į¬įįŗįį¾įįÆįįŗįøįį¼į®įø į”įį±į¬įįŗįįį±į¬įįŗįįį±įøįį«į į¦įøįį±į«įįŗįøį į”įįįŗįį±į¬įįŗį¦įøįį±į«įįŗįøį
į½įįŗ įįį¼įį·įŗį
įÆį¶įį±įøįį² į”įįįÆįį±į¬įįŗįįįŗįøįįįŗį įį±į¬įįŗįį¶į į”įį¼į¬įį±į¬įįŗįį¾įį·įŗ įįįŗįøį”į±į¬įįŗįįįÆįįŗįøį į”įį®įį±į¬įįŗįį¾į¬ įį»į±į¬į·įįįŗį
šæ įį»įįŗį
_į¬įøįį±įįįÆįįŗįᬠ(Habitat)
įį½įįŗįį¼įįŗįį±į¬įį»į¬įøį įį½įįŗįį¼įįŗįį±į¬įį¾į±į¬įį±į¬įį»į¬įøį į”įį¼į²į
įįįŗįøįį±į¬įį»į¬įøį įį¼įįŗįį±į«įįŗįį±į¬įį
įŗįį±į¬įį»į¬įøį įį«įøįį±į¬įį»į¬įøįį¾įį·įŗ įį¬įᬠįį±į¬įį»į¬įøįį½įįŗ įį±įįįÆįįŗįį»įįŗį
_į¬įøįįįŗį į”įį»į¬įøį”į¬įøįį¼įį·įŗ įį
įŗįį±į¬įį¼įįŗįøįį¼įįŗįį¾ įį
įŗįįįŗį”į±į¬įįŗįįįÆįįŗįøį”įį įį»įįŗį
_į¬įøįį±į·įį¾įįįįŗį
š į”į
į¬į”įį¬į (Diet)
įį®įį±į¬įįŗį įįÆįį½įįŗįįįįŗį įįįÆįøįįÆį¶įøįįÆį¶įøį įį°įį±į¬įįŗį įį»įįÆįįŗįøįį±į¬įįŗį įįį·įŗįį°į įįįÆįįįŗįį»į¬įøį įįįŗįøįį¼į±įį»į¬įø įį¾įį·įŗ į”įį¼į¬įø įį»į±į¬įįįÆįøįį²į·įįį¹įįį«įįįŗįį»į¬įø į
_į¬įøįįÆį¶įøįįįŗįįįŗį
š¦ā⬠į”įį¼įÆį”įį° (Behavior)
įį
įŗįį±į¬įįŗįįįŗįø įįįÆį·įįįÆįįŗ į
įÆį¶įį½į² įį¼įį·įŗ įį±įįįÆįįŗįį±į·įį¾įįįįŗį įį
įŗįį±į¬įį¼įįŗįøįį¼įįŗįį±į«įŗįį½įįŗ įį½įįŗįį¼į±į¬įįŗįį»į¬įøįįᯠįį¼į±įį±į¬įįŗįį¼įį·įŗ įįįŗįį¾į¬įᬠįį®įį±į¬įįŗįį¾įį·įŗ į”įįŗįøįįįŗįį»į¬įøįįᯠįį¾į¬įį½į±į
_į¬įøįįÆį¶įøįįįŗį į”įį¹įįį¬įįŗįį¼įÆį¶įį»į¾įįŗ įį°įįįŗįį±į¬ įį»įÆį¶įįįŗįį»į¬įøį”į±į¬įįŗįįįÆį· į”įį¼įįŗįį¼į±įøįįįŗį įįÆįįŗįøįįįÆįįįŗįį¼į®įø į”įį±įøįįįÆį· įį»į¶įįįŗįøįį±į· įįį¾įįį«į įį¶įįįŗį
į±į¬į
į±į¬įį¾įį·įŗ įįį±įįįÆįįŗįøįįįÆį·įį½įįŗ į”į
į¬įį¾į¬įį½į±įį¾įÆ į”įį»į¬įøįįÆį¶įø įį¼įÆįįÆįįŗįįįŗį įį»įįÆįøįį½į¬įøįį¬įį®įį½įįŗ į”įį®įøįįįŗ įį¼įį·įŗįį±į¬ įį
įŗįįįÆįįŗįøįį±į«įŗįį¾ į”įį¶įį»įįŗįį»įįŗįį¼įį·įŗ įįįŗįį¼į±įįįŗįį¾įįŗįᬠį
įÆį¶įįįŗįįᯠįį±į«įŗįį°įįįŗįįįŗį įįį¬įįį½įįŗ įįįįį¼į®įøįį¼į®įø įį°įįᯠįį¾į±į¬įįŗįį¾į¬įøįįįŗįį±į¬įŗįįįŗįø įįįįŗįįįįŗį
į½į¬ į
į±į¬įį·įŗįį¼įį·įŗįį«į į”į
į¬įį¾į¬įį±įįįŗįįᯠį”įį»įįįŗįį¼į¬įį¼į¬ įį½į±į·įį¼įįŗįįįÆįįŗįįįŗį
šŖŗ įį»įįÆįøįį½į¬įøįį¼įįŗįø (Breeding)
įį»į±įį°įį»į”į¬įøįį¼įį·įŗ į§įį¼į®įįį¾ įį¼įįÆįįŗį į”įį½įįŗįøįį»įįÆįøįį½į¬įøįį±į·įį¾įįįįŗį įį¼į±įį¼įįŗįį¾įį·įŗ įį®įøįį±į¬ įį»įÆį¶įįįŗį įį«įøįįįŗį įį
įŗįįįŗįįįŗ įįįÆį·įįįÆįįŗ į”įį¼į
įŗįį¼į¬įøįį»į¬įøįį½įįŗ įį±į¬įįÆį¶įøįįÆį¶į
į¶ į”įįįÆįįŗįįᯠįį±į¬įįŗįįÆįįŗįįįŗį į”įįįÆįįŗįįᯠįį½įįŗįį¼į±į¬įįŗį įį¼įįŗįį¼į±į¬įįŗį įį«įøįį½įįŗįį¾įį·įŗ į”įį¼į
įŗįį»į¾įįŗįį»į¬įøįį¼įį·įŗ įį¼įÆįįÆįįŗįį¼į®įø įį±įøįįįŗįį½įįŗ įįįŗįį±į«įįŗįį
įŗįį±į«įįŗ įį¬įøįį¾įįįįŗį
įįÆį¶įį¾įįŗ įāį
į„ į„įįįŗįįįŗį į”įįįÆįįŗįį±į¬įįŗįįÆįįŗįį¼įįŗįøį į„įįįŗįį¼įįŗįøįį¾įį·įŗ įį¬įøįį±į«įįŗįį»į¬įøįįᯠį”į
į¬įį»į½į±įøįį¼įįŗįøįįįÆį·įįᯠįįįįį¾į
įŗįį±į¬įįŗį
įįÆį¶įø įį°įøįį±į«įįŗįøįį±į¬įįŗįį½įįŗįį¼įįįŗį į„įį¾įį±į«įįŗįį¼į®įø įįāįį įįįŗįįį·įŗ į”įį¼į¬įį½įįŗ įį¬įøįį±į«įįŗįį»į¬įø į”įįįÆįįŗįį¾ įį½įįŗįį½į¬įį¼įįįŗį
š²š² įį¼įįŗįį¬įįįÆįįŗįį¶įį½įįŗ įį½į±į·įį¾įįį¾įÆ (Distribution in Myanmar)
įį¼įįŗįį¬įįįÆįįŗįį¶įį½įįŗ įįįÆįøįį½įįŗįøįį¾įᬠįį½į±į·įį¾įįįįÆįįŗįį±į¬ įį¼įįŗįį¬įįįÆįįŗįį¶įįįÆį·įį¬įøįį¬įį±į¬įįŗįį±į«įįŗįį±į¬ (Breeding Visitor) įį¾įįŗįį»įįÆįøį
įįįŗįį¼į
įŗįį¼į®įøį įį¼įįŗįį¬įįįÆįįŗįį¶į”įį¾į¶į·į”įį¼į¬įøįį½įįŗ įį½į±į·įį¾įįįįÆįįŗįįįŗį
š įįį¹įį¬įį±į«įŗįį½įįŗ įį»į¶į·įį¾į¶į·įį±įįįÆįįŗįį¾įÆ (Global Distribution)
į”įįį¹įįįį įįįŗį¹įįį¬įøįį±į·įį¾įŗį įį¼įįŗįį¬į įįįÆįįŗį įįįÆįįŗįøį įį¬į”įįÆį įįį¹įį±į¬įį®įøįį¬įøį įį®įįįŗįįįŗį įįį±įøįį¾į¬įøį į”įįŗįįįÆįį®įøįį¾į¬įøįį¾įį·įŗ įįįį
įŗįįįÆįįŗįįįÆį·įį½įįŗ įį½į±į·įį¾įįįįįŗį
š”ļø įįįįŗįøįįįįŗįøįį±įøį”įį¼į±į”įį± (Conservation Status)
Myanmar ā įįÆį¶įøįįį¬įį½įįŗįį¬įøįį±į¬įį¾įįŗįį»įįÆįøį
įįįŗ (Totally Protected Species)
IUCN Red List ā įį»įįÆįøįįÆįįŗįøįįįŗ įį
įįÆįøįįįįŗįįį±įøįį±į¬įį»įįÆįøį
įįįŗ (Least Concern)
įįįÆį·įį±į¬įŗ įį
įŗįį±į¬įį¼įÆįįŗįøįį®įøįį¼įįŗįøį įį
įŗįį±į¬įį»į¬įø į”įįįÆįįŗįøįįįÆįįŗįøįį¼įįŗįį±į¬įįŗįį¬įį¼įįŗįøįį¾įį·įŗ į
įįÆįįŗįį»įįÆįøįį¼į± įįįÆįøįį»į²į·įį¼įįŗįø
įįįÆį·įįįŗ įį±įį”įį»įįÆį·įį½įįŗ į”įįį įį¼įįįŗįøįį¼į±į¬įįŗįį¾įÆįį»į¬įø įį¼į
įŗįįįŗį
š” į
įįįŗįįįŗį
į¬įøįį½įįŗį”įį»įįŗ / š įįįį¹įį¶įįįÆįįŗįᬠįį¾įįŗįį»įįŗ
Hooded Pitta įįįŗ Pitta įį»įįÆįøįįįŗįøįį½įįŗ įį»į¶į·įį¾į¶į·įį¾įÆį”įį»įįŗįį¼įį·įŗįįÆį¶įø įį»įįÆįøį
įįįŗįį»į¬įøįį²įį¾ įį
įŗįį»įįÆįø įį¼į
įŗįį¼į®įø įį»įįÆįøįį½į² (subspecies) į”įį»į¬įøį”įį¼į¬įøįį¾įįįįŗį į”įįįŗįį±į¬įįŗ "hood" įįįŗ įįįŗįøį į”įįŗį¹įįįįįŗį”įįįŗ Hooded Pitta įįį¾įįį¬įįį¼įįŗįøį į”įįį į”įį¼į±į¬įįŗįøįįįŗįøįį¼į
įŗįįįŗį
įį
įŗįį±į¬įį¼įįŗįøįį¼įįŗįį±į«įŗįį½įįŗ įį®įį±į¬įįŗįį¾įį·įŗ į”įįŗįøįįįŗįį»į¬įøįįᯠįį¾į¬įį½į±į
į¬įøįį±į¬įįŗįį¼įįŗįøįį¼į±į¬įį·įŗ įį¼į±įį¼į®įøį”įį½įįŗįøįį¾į įį»į±į¬įįįÆįøįį²į·įįį¹įįį«įį»į¬įøį į”įį±į”įį½įįŗįįᯠįįį¬įį”įįįÆįįŗįø įįįįŗįøįį¾įįį±įøįį¬įį½įįŗ į”įį±įøįį«įį±į¬ į”įįįŗįøįįį¹įįį¾ įį«įįįŗįįįŗį įįį¬įįį²įį½įįŗ į”įį±į¬įįŗį”įį½į±įø į”įį½įįŗįį¾įįį±į¬įŗįįįŗįø įį°įįįŗįį±į¬ įį»įÆį¶įį±į¬įį»į¬įøį”į±į¬įįŗįį½įįŗ įį±įįįÆįįŗįįįŗįį±į¬įį¼į±į¬įį·įŗ įį¼įįŗįį½į±į·įįįŗ įįį½įįŗįį°įį²į įį¾įįŗįį¬įįŗįįÆį¶įįį¬įį»į¬įøįį¾įį·įŗ įį¾įįŗįį±į·įį¬įį°įį»į¬įø į”įį½įįŗįį¾į
įŗįįįŗįį±į¬ įį»įįÆįøį
įįįŗįį
įŗįį»įįÆįø įį¼į
įŗįįįŗį
š "įį¼įįŗįį¬į·įį¾įįŗįį»įįÆįøį
įįįŗįį»į¬įø (Birds of Myanmar)" į
į®įøįį®įøįį½įįŗ įį¼įįŗįį¬įįįÆįįŗįį¶į įį½į±į·įį¾įįįį±į¬ įį¾įįŗįį»įįÆįøį
įįįŗįį»į¬įøįįᯠį”įÆįįŗį
įÆ/įį»įįÆįøįįįŗįø (Family) į”įįįÆįįŗ įįįŗįįįŗįį±įøįį»įįŗįį¾įįį«įįįŗį
#įį¼įįŗįį¬į·įį¾įįŗįį»įįÆįøį
įįįŗįį»į¬įø #įį±į¬įįŗįįÆį¶įø #įį¼į±įįÆį¶įø